El Tribunal Superior de Justícia d’Extremadura obliga a readmetre un policia local que va atracar un banc estant de servei

Archivo / Arxiu

Una sentència de la Sala del Contenciós-Administrativa del Tribunal Superior de Justícia d’Extremadura obliga l’ajuntament de la localitat de Badajoz de Calamonte a readmetre un agent de la Policia Local que va ser condemnat per cometre un atracament. La decisió anul·la una sentència contenciosa anterior del jutjat de Mèrida que avalava l’acomiadament del policia, que va recórrer la decisió judicial.

Juan Francisco G.G. va ser acomiadat basant-se en el Règim disciplinari del Cos Nacional de Policia, que indica que s’ha de sancionar amb la separació del servei qui cometi una infracció molt greu. La sentència al·lega que l’Ajuntament hauria d’haver tramitat el procediment al maig de 2013 “el que no va fer, romanent passiu durant gairebé tres anys, passivitat que també va mantenir quan no es va presentar en la causa penal, com hauria estat desitjable donades les circumstàncies del delicte “. Resumint, que el procediment disciplinari s’inicia el 7 de juny de 2017, quan el cas ja estava prescrita la infracció molt greu. Els magistrats al·leguen que un cas tan greu com que un policia cometés un atracament estant de servei hauria d’estar informada degudament del judici, la sentència penal i el recurs presentat contra aquesta.

El tribunal considera també que s’ha de respectar l’antiguitat, servei actiu i econòmics del policia, que ha de rebre les retribucions deixades de percebre durant el temps que se li ha negat l’accés a la seva plaça (descomptant les que hagi percebut en altres treballs durant aquest temps , fins i tot la prestació per desocupació).

Port de Tarragona