FLASH: L’Armada fa explotar tres artefactes trobats en aigües del Port de Barcelona

Efectius del GEDE de l'Armada en una imatge d'arxiu.

El GEDE (Desactivació d’explosius) de l’Armada Espanyola, la Guàrdia Civil i els Mossos d’Esquadra han participat avui en una operació que tenia com a finalitat desactivar tres artefactes explosius que han estat trobats en les aigües pròximes al Port de Barcelona. En el dispositiu de seguretat també han estat presents autoritats del Port, a més de personal sanitari del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) i la Comandància Naval de Barcelona.

Les bombes han estat trobades per un vaixell de pesca a uns vint metres de profunditat i ha posat en coneixement de la Guàrdia Civil la troballa. Els artefactes es trobaven al costat d’una canonada de gas i han estat fets explotar mitjançant càrregues en un lloc allunyat, on s’han traslladat els projectils. No s’ha traslladat als mitjans cap informació sobre l’origen i les circumstàncies que envolten a la presència d’aquests explosius en aigües de Barcelona.

Port de Tarragona