La Policia Nacional deté nou proxenetes en una organització que explotava sexualment dones a Cambrils

La Policia Nacional, en coordinació amb la Policia Local de Cambrils, ha desarticulat una organització criminal d’explotació sexual de dones de diferents nacionalitats en aquesta població del Baix Camp, informa en un comunicat el cos policial. Les víctimes eren obligades, sota amenaces i coaccions, a estar disponibles les vint hores per dur a terme els serveis sexuals que se’ls requerís i subjectes a sancions si incomplien les normes internes. Els proxenetes havien arribat a regentar fins a tres prostíbuls a la localitat, funcionant actualment un d’ells en un xalet. S’ha detingut nou persones que integraven els quatre graons en què s’estructurava l’organització, desenvolupant cada un d’ells diferents funcions.

L’operació policial es va iniciar a finals de l’any 2016 quan una dona de nacionalitat romanesa va denunciar que estava sent obligada a exercir la prostitució, per part d’un matrimoni estranger i els seus col·laboradors, en un prostíbul de Cambrils (Tarragona). En la seva declaració detallava que ella i la resta de dones havien d’estar disponibles les 24 hores per a realitzar serveis sexuals, sota amenaces i coaccions de les mamis, lliurar-los la meitat del que s’ha abonat pel client i sotmeses a un sistema de multes si incomplien les normes imposades pels proxenetes. Així mateix havien de pagar una quantitat en concepte de lloguer i manutenció, així com participar en les tasques de manteniment del local.

Quatre nivells en l’organització

La investigació duta a terme va permetre conèixer que es tractava d’una organització criminal amb una estructura totalment jerarquitzada i diferenciats els rols de cadascuna de les persones que la integraven. En un primer esglaó es trobava la parella formada per un ciutadà francès i la seva companya de nacionalitat romanesa, sent aquests els principals responsables de l’organització. Per encobrir legalment les seves activitats il·lícites havien creat una mercantil sense activitat real l’objecte social eren activitats d’astrologia i espiritisme, constant ella com administradora única.

En un segon esglaó, i com a lloctinent dels anteriors, es trobava un altre ciutadà francès, el qual no ha pogut ser detingut de moment.

El tercer esglaó estava format per altres quatre ciutadans -tres francesos i una brasilera- encarregant-se de l’obtenció i desviament dels beneficis. Per a això, amb la finalitat de blanquejar els ingressos de l’organització, utilitzaven els datàfons de dos bars de la localitat on els clients del bordell havien d’abonar el cost dels serveis sexuals sol·licitats.

En el quart esglaó es trobaven les tres encarregades o mamis -dos espanyoles i una colombiana-. Elles eren els qui directament controlaven a les víctimes i executaven les ordres dels màxims responsables.

En els registres efectuats en el prostíbul i en el domicili dels dos responsables es va intervenir abundant documentació relacionada amb les activitats il·legals -cuadrantes, calendaris fitxes de realització de serveis, tarifes, consumiciones- i 5.500 euros en metàl·lic.

Els detinguts, a qui se’ls imputen delictes relatius a la prostitució, tràfic d’éssers humans amb fins d’explotació sexual, contra els drets dels ciutadans estrangers, pertinença a organització criminal i blanqueig de capitals, van ser posats a disposició de l’autoritat judicial corresponent .

L’operació ha estat desenvolupada per agents de les Brigades Provincials i Locals d’Estrangeria i Fronteres de Tarragona i Reus, en col·laboració amb agents de la Policia Local de Cambrils.

Port de Tarragona