Intensa recerca del terrorista que va fugir després de matar a tres persones i esquivar dos controls policials a Estrasburg

Estrasburg es troba voltada per la policia francesa per evitar que Chérif Chekatt, el terrorista que ahir va matar dues persones i va deixar a una altra en mort cerebral, pugui fugir a un altre país. Gairebé 800 agents reforcen la plantilla habitual en aquesta ciutat i en les fronteres del país.

La policia ha distribuït la foto del fugit, que podria fer-ho ferit, i les seves característiques físiques: fa 1,80 metres i té una corpulència normal, té 29 anys i va néixer a la capital alsaciana.

Chekatt va atacar a diversos vianants i, posteriorment, es va embrancar en un tiroteig amb quatre militars del dispositiu antiterrorista Sentinelle que patrullaven per la zona, que van respondre i el van ferir en un braç, sense aconseguir detenir-lo. El presumpte terrorista va aconseguir escapar també d’un grup d’agents amb el que es va creuar en baixar del taxi a el conductor del qual va obligar a dirigir-se a seu barri, Neudorf.

Va contribuir a identificar-que hagués confessat el conductor haver disparat i matat «a deu persones» i que li expliqués que la policia havia registrat aquest matí el seu domicili i havia trobat una magrana, segons va relatar avui a Estrasburg el fiscal antiterrorista de París, Rémi Heitz, que va confirmar el caràcter terrorista de l’acte.

Segons ha assenyalat avui el ministre de l’Interior, Christophe Castaner, 3 civils van tractar de detenir-poc abans que ahir a la nit fugís del centre de la ciutat, i un d’ells va resultar ferit amb una arma blanca.

Port de Tarragona