Dimiteix el cap de l’Ertzaintza després de conèixer-se la sentència per la mort d’un aficionat de l’Athletic per una pilota de goma

Jorge Aldekoa, cap de la Policia autonòmica basca, ha presentat la seva dimissió després de conèixer la decisió de la sentència del judici per la mort del jove Íñigo Cabacas, mort per l’impacte d’una pilota de goma disparada per l’Ertzaintza. L’Audiència Provincial de Biscaia condemnés a dos anys de presó i quatre d’inhabilitació per a l’exercici de la seva professió a un dels sis ertzaines jutjats per la mort de Cabacas després de ser aconseguit per una pilota de goma, per un delicte d’homicidi per imprudència greu professional. Aldekoa dirigia la comissaria de Bilbao quan va morir el jove a l’abril de 2012.

Els magistrats creuen que l’actuació policial no va ser proporcionada «ni justificada», perquè «ni estava en risc la vida o la integritat física dels agents ni havia cap situació de greu risc per a la seguretat ciutadana que la justifiqués».

Port de Tarragona