Un ferit en un accident de moto amaga entre els matolls un quilo de cocaïna que portava, a l’Alt Empordà

Els Mossos de Trànsit de Figueres van detenir divendres a Garrigàs (Alt Empordà) un home de 50 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Valette-du-Var (França), com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública, després de descobrir que havia amagat un quilo de cocaïna entre els matolls després de patir un accident de trànsit. Durant el matí del mateix divendres, una patrulla va donar assistència a un xoc entre un turisme i una motocicleta que s’havia produït a la carretera GIV-6226, al punt quilomètric 2.9, dins el terme municipal de Garrigàs. Com a conseqüència de la topada, el conductor de la moto va resultar ferit a la cama esquerra i els agents van activar els serveis mèdics per tal que li fessin les primeres atencions.

Seguidament els mossos van prendre declaració a la conductora i única ocupant del turisme, que els va explicar que després de la col·lisió el motorista es va arrossegar per terra fins un camp proper ple de matolls, just al costat del punt de l’accident, i va veure com amagava alguna cosa entre les herbes. Després d’ocultar quelcom es va tornar arrossegar per terra fins on es trobava la moto accidentada.

Mentre els serveis sanitaris atenien el ferit, els agents van fer recerca per la zona i van comprovar el què havia amagat. Sota uns matolls van localitzar una bossa de plàstic blanca amb un paquet premsat a l’interior, que contenia una substància en pols de color blanc, presumptament cocaïna.

Tanmateix els policies van observar que d’una butxaca interior de la jaqueta del motorista sobresortia un sobre de color blanc. A l’interior hi havia 5.800 euros en bitllets fraccionats de vint i deu euros. L’home va quedar detingut per la seva presumpta implicació en un delicte de tràfic de drogues.

Els serveis mèdics van traslladar el motorista a l’Hospital de Figueres per ser atès de les ferides, on resta custodiat pels mossos de la comissaria de Figueres.

Un cop a dependències policials es va confirmar que es tractava de cocaïna i que després de fer el pesatge hi havia un total de 1.142.96 grams. Segons estimacions de l’Oficina Central Nacional d’Estupefaents del Ministeri de l’Interior la droga estaria valorada en uns 40.000 euros.

El detingut, a qui no li consten antecedents, passarà properament a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.

Port de Tarragona