Detenen a Barcelona, ​​Benidorm i Madrid a tres fugitius que havien comès assassinats i violacions a Alemanya, Regne Unit i Veneçuela

La Policia Nacional ha detingut tres ciutadans estrangers fugits de la justícia dels seus respectius països i que es trobaven en diferents punts del territori espanyol. Les detencions s’han dut a terme en tres operacions diferents a Barcelona, ​​Benidorm i Madrid. Va ser el passat 30 de novembre quan es van iniciar les gestions per localitzar un ciutadà serbi que havia intentat violar una dona a la ciutat alemanya de Stolberg. Les investigacions van mostrar que, després de creuar Bèlgica i França durant la seva fugida, podria trobar-se a Barcelona. El permanent contacte entre els investigadors alemanys i la Policia Nacional va permetre esbrinar que el sospitós podria trobar-se en la cafeteria d’un cèntric hotel de la ciutat comtal. Els agents es van desplaçar de forma immediata fins al lloc i van detectar la presència de l’individu en els voltants de l’hotel, pel que van procedir a la seva detenció.

Es tracta d’un ciutadà serbi nascut el 1980 i al que no li constava cap antecedent policial a Espanya. Tenia en vigor una ordre europea de detenció i entrega pel succés de Stolberg, en el qual va tractar de violar una dona en el moment en què accedia al seu habitatge. Prèviament l’havia perseguit, empès violentament i amenaçat de mort si cridava i va aconseguir fugir del lloc quan un veí va anar a ajudar.

El detingut és un perillós agressor sexual que, entre 2016 i agost de 2018, va romandre en una presó austríaca per altres dues violacions. Després de ser repatriat a Sèrbia, va fugir a Alemanya, on es va mantenir fins a l’intent de violació pel qual ha estat arrestat.

A un dels detinguts se l’acusa de matar dues persones

A la tarda d’aquest mateix dia, la Policia Nacional va detenir a un segon fugitiu. En aquesta ocasió es tractava d’un ciutadà britànic que es trobava allotjat en un càmping de la localitat alacantina de Benidorm. Tenia una Ordre de Detenció Europea per una agressió en la qual un home va acabar greument ferit. Els fets van passar durant la nit l’11 de juliol de 2018 a la ciutat anglesa de Stainforth. Nou persones, algunes d’elles armades amb ganivets, van atacar l’establiment en què es trobava l’home que va resultar ferit. Les càmeres de seguretat van permetre la identificació del detingut a qui no li constaven antecedents policials a Espanya.
En el dia posterior a aquestes dues detencions, la Policia Nacional va procedir a Madrid a la detenció d’un ciutadà veneçolà que tenia en vigor una ordre internacional de detenció per delicte d’assassinat. El fet delictiu es va produir el març d’aquest any, quan el detingut i altres persones van acabar presumptament amb la vida d’un supervisor de la Policia Nacional Bolivariana i la de la seva parella, a qui van disparar en diverses ocasions a la ciutat de Caracas. A aquest tercer detingut tampoc li constaven antecedents policials a Espanya.

Port de Tarragona