Els Mossos detenen un veí de Manresa per deixar morir la seva esposa, malalta

Moment en que Bombers i Sem actuen al domicili. Foto: J. Sallent / Regió 7

Els Mossos d’Esquadra han detingut un veí de Manresa de 63 anys acusat de la mort de la seva esposa, per omissió del deure de cura, informa el cos policial. Es tracta d’una dona de 57 anys que feia temps que estava malalta al llit, sense rebre cap atenció de l’acusat, i que va morir poques hores després d’ingressar a l’hospital. L’home ha estat arrestat per un presumpte delicte d’homicidi, segons ha informat el cos policial aquest dimarts.

Els fets van tenir lloc divendres passat, cap a les 2 del migdia. El metge del CAP va avisar els serveis d’emergències per alertar del greu estat en què es trobava una pacient, que vivia en un domicili de la carretera de Vic de Manresa.

Fins al lloc dels fets s’hi van desplaçar diverses unitats del SEM i dels Bombers, que van haver de rescatar la dona per la finestra. L’afectada patia obesitat mòrbida i presentava un greu estat de salut, agreujat per tot el temps que feia que no es podia moure del llit. La dona va ser traslladada a l’hospital de Sant Joan de Déu de Manresa amb un estat de deteriorament molt greu. Poques hores després, dissabte a la matinada, va morir, a causa del seu dèbil estat de salut.

Arran d’aquest fet, es va obrir una investigació en què es va constatar que el marit de la dona havia permès presumptament que la víctima patís un deteriorament físic, sense atendre-la ni trucar a cap ambulància, i mantenint-la al llit en pèssimes condicions de salut i de salubritat. Per aquest motiu, els agents el van detenir aquest dilluns, com a presumpte responsable del greu estat de descurança en el que es trobava la víctima.

El detingut passarà aquest proper dimecres a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Manresa.

 

Port de Tarragona