Acusaran de temptativa d’homicidi a la menor que va prendre la pistola a un mosso i va accionar el gallet, tot i que el segur de l’arma va evitar el tret

Foto: Anna Punsí

La menor que ahir va ser detinguda després d’arrabassar l’arma reglamentària a un agent de Mossos d’Esquadra en una llibreria de Tarragona, serà acusada d’homicidi en grau de temptativa, ja que -segons els testimonis- va accionar el gallet en dues ocasions, tot i que el segur de l’arma va impedir els trets. Després de passar per la Fiscalia de Menors, el jutjat de guàrdia ha ordenat l’internament de la menor, de 17 anys, durant sis mesos. La jove va ser trobada mentre cometia un furt de poca importància en un establiment Abacus de la ciutat. En acudir els agents de policia a la papereria i ser descoberta, la noia va insultar i fins i tot va escopir als agents, als quals va donar puntades de peu i cops de puny. En un moment en què un agent la reduïa, va aconseguir arrabassar-li la pistola, que va intentar disparar en dues ocasions al mateix temps que amenaçava de mort els Mossos. El fet que la pistola tingués activat el mecanisme de seguretat va impedir les detonacions.

La menor va ser reduïda i detinguda, amb una altra jove amb la qual cometien el furt, per al qual es ajudaven d’una bossa amb doble fons. La jove que serà ingressada en un centre de menors durant mig any, té antecedents delictius i quedarà ara pendent de ser jutjada.

Port de Tarragona