Nou detinguts a una banda d’albanesos que va cometre una vintena de robatoris a domicilis de l’àrea metropolitana de Barcelona

Els Mossos d’Esquadra han desarticular un grup criminal d’origen albanès especialitzat en robatoris amb força en domicilis i han detingut vuit homes a L’Hospitalet de Llobregat i un a Barcelona, com a presumptes autors de vint robatoris amb força a domicilis de les comarques de l’Anoia, el Baix Llobregat, el Barcelonès i el Vallès Occidental.

La investigació es va iniciar, a mitjans del mes de novembre, quan els mossos van detectar que a la comarca del Baix Llobregat s’havia produït un augment considerable de robatoris amb força a domicili seguint sempre un mateix patró delictiu.

Els investigadors van comprovar que els responsables dels robatoris serien el membres d’un grup que feia uns dies s’havien assentat a l’Hospitalet de Llobregat.

El grup, integrat per unes 15 persones de nacionalitat albanesa, va arribar des de Barcelona i estava actuant, de manera coordinada i des de feia mesos, per robar en cases aïllades i plantes baixes de la capital catalana i dels municipis de les rodalies.

Els lladres van decidir desplaçar-se a L’Hospitalet de Llobregat com a conseqüència de l’increment de la presència policial al districte de Ciutat Vella.

La capacitat logística de l’entramat delictiu es va fer evident amb el control de quatre pisos francs a L’Hospitalet de Llobregat i la utilització de dos vehicles per desplaçar-se fins al lloc dels robatoris. Cal esmentar que la principal preocupació dels investigats era dificultar la tasca policial i per aquest motiu, un dels vehicles que utilitzaven constava a nom d’un testaferro i l’altre vehicle era conduït per un home, d’origen dominicà, que els feia de xofer. A més a més, el grup també utilitzava la xarxa de transports metropolitans pels seus desplaçaments i evitar així els controls policials a les carreteres.

Les gestions d’investigació van aconseguir atribuir al grup criminal un total de 20 robatoris amb força a domicilis a les comarques de l’Anoia, el Baix Llobregat, el Barcelonès i el Vallès Occidental.

Diverses informacions que indicaven que l’entramat estava preparant la seva fugida de Catalunya van desencadenar la fase final de la investigació i el dia 15 de desembre, es va organitzar un dispositiu per a detenir els membres del grup criminal investigat, que va culminar dos dies després amb la detenció de nou homes, amb antecedents a altres països de la unió europea de la mateixa tipologia delictiva: vuit a L’Hospitalet de Llobregat i un a Barcelona.

Amb l’autorització del Jutjat d’Instrucció número 3 de L’Hospitalet de Llobregat, els investigadors van realitzar quatre entrades i perquisicions a quatre domicilis ubicats al municipi de L’Hospitalet de Llobregat que van permetre recuperar gran quantitat de material presumptament sostret i que està essent analitzat per ser retornat als seus legítims propietaris. Els arrestats van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar l’ingrés a presó per a sis dels detinguts i la llibertat amb càrrecs per els altres tres. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Port de Tarragona