Detenen dos individus implicats en l’atracament a una joieria de l’Anec Blau de Castelldefels, on van disparar a un mosso d’esquadra

Imatge presa durant l'atracament a l'Anec Blau.

Mossos d’Esquadra i Policia Nacional han detingut en una operació conjunta a cinc integrants d’un grup criminal dedicat a realitzar robatoris en domicilis de Madrid i Toledo, entre els quals es troben dos presumptes autors d’un atracament comès en una joieria d’un centre comercial de Castelldefels el passat mes de juliol i on van disparar a un mosso d’esquadra fora de servei. Als arrestats -de nacionalitats xilenes, colombiana i marroquina i amb edats compreses entre els 26 i els 48 anys d’edat- se’ls considera presumptes autors de 10 robatoris amb força a l’interior d’habitatges. Els dos homes van participar, en unió a cinc persones, en l’assalt amb armes de foc a una joieria al mes de juliol de 2018 on van sostreure 92.000 euros en joies i van disparar contra un mosso fora de servei que els va intentar aturar.

L’atracament va ser violent

La investigació va començar el passat mes de juliol quan diversos homes armats van irrompre disfressats en una joieria d’un centre comercial de Castelldefels. Els assaltants van intimidar els treballadors de l’establiment amb una pistola i van trencar els aparadors per emportar-se les joies i, quan fugien del lloc dels fets, un agent dels Mossos
Esquadra fora de servei que es trobava al centre comercial va intentar detenir els atracadors. Aquests no van dubtar a disparar contra l’agent, el qual es va veure obligat a parapetar-se en un lloc segur per evitar ser ferit sense poder aturar-los. Molt a prop del lloc dels fets, els atracadors van cremar el vehicle que havien sostret per cometre el
robatori.

En dies immediatament posteriors a l’atracament, els agents van identificar els quatre autors materials del robatori i dues persones més que els haurien donat suport logístic per cometre l’il·lícit i donar sortida a les joies. Quatre homes de nacionalitat xilena eren detinguts, tots ells amb un alt grau de professionalització i una alta itinerància delictiva comptant tots
ells amb antecedents similars en diversos països.
Els policies van arrestar a Sant Boi de Llobregat i Badalona dos homes de nacionalitat xilena que van participar en l’assalt, i a les dues persones que els van donar suport per cometre el fet, un home de nacionalitat marroquina i una dona de nacionalitat espanyola. A finals del mes d’agost es va poder detenir un altre atracador a Itàlia.
Els tres atracadors van ingressar a la presó després de passar a disposició judicial i els col·laboradors van quedar en llibertat amb càrrecs.

Nou grup delictiu

Els investigadors van continuar les gestions policials per localitzar i aturar el quart assaltant de l’establiment, i van determinar que s’havia establert a la població de Savallà del Comtat (Toledo), establint-se un equip conjunt d’investigació entre els dos cossos. Els policies van comprovar que l’atracador continuava amb la seva activitat criminal i que s’havia integrat en un altre grup dedicat a cometre robatoris amb força en domicilis, principalment en localitats de Toledo i Madrid.
L’equip conjunt també va poder comprovar que un dels integrants de aquest grup, un home de nacionalitat colombiana, també hi havia participat en l’assalt a la joieria.
L’11 de desembre un operatiu policial conjunt va permetre detenir 5 persones del grup, quatre homes i una dona. En Savallà del Comtat (Toledo) es van detenir tres d’ells, un altre a Getafe (Madrid), i un més a Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat). El mateix dia es va realitzar l’entrada i registre en el domicili que els detinguts tenien en Savallà del Comtat, on els agents van recuperar gran quantitat de joies procedents de l’assalt a la joieria i també altres objectes i joies provinents dels robatoris en domicilis. Els arrestats han estat posats a disposició judicial i el jutge ha decretat presó provisional per tres d’ells, quedant els altres tres en llibertat amb càrrecs.

Un mosso fora de servei intercanvia trets amb quatre atracadors d’una joieria d’un centre comercial de Castelldefels

Port de Tarragona