Detenen a Benidorm a un dels fugitius més buscats per la «National Crime Agency» britànica per extorsionar famílies orientals

Agents de la Policia Nacional han detingut a Benidorm a un fugitiu buscat per les autoritats britàniques. J.C., de 43 anys d’edat i nacionalitat irlandesa, tenia en vigor una ordre europea de detenció i entrega per robatori amb violència i pertinença a organització criminal. L’operació ha estat possible gràcies al constant intercanvi d’informació entre la Policia Nacional i l’Agència Nacional del Crim (NCA) britànica, informa el Cos Nacional de Policia.

El dispositiu que va culminar amb la detenció del fugitiu va tenir el seu origen en les investigacions i l’constati intercanvi d’informació entre la Policia Nacional i la Policia britànica. L’arrestat és el líder d’un grup criminal radicat a Gran Bretanya dedicat al robatori, extorsió i amenaces sobre ciutadans -principalment de països orientals- i les seves famílies per obtenir certes quantitats de diners de forma ràpida. La dificultat de la investigació radicava tant en la professionalitat criminal del detingut com en l’hermetisme de les seves víctimes. A més, el detingut i el seu grup organitzat no disposaven de residència fixa, el que entorpia la seva localització. Per aquests fets, el reclamat havia estat inclòs en la llista de persones més buscades publicada per «Crimestoppers».

Localitzat a Benidorm

Finalment, els investigadors britànics van descobrir que el fugitiu es trobava passant uns dies a Espanya acompanyat de la seva família
propera. És per això que la NCA britànica va comunicar aquests fets al Grup de Localització de Fugitius Internacionals de la Policia Nacional.
Amb aquesta informació en poder de la Policia Nacional, el Grup de Fugitius Internacionals, en col·laboració amb el Grup d’Homicidis de la UDEV de la província d’Alacant, van dur a terme les investigacions necessàries que van determinar el lloc on es trobava el fugitiu en aquesta província , després d’això es va establir un operatiu que va desembocar en la seva detenció al municipi de Benidorm. L’arrestat va ser posat a disposició del jutjat central d’instrucció en funcions de Guàrdia.

Port de Tarragona