Els Mossos detenen a Tarragona un fugitiu condemnat a Itàlia per dos homicidis i amb una Ordre Europea de Detenció

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 38 anys, de nacionalitat albanesa i sense domicili conegut, a qui li constava una Ordre Europea de Detenció i Entrega (OEDE) per dos homicidis, un en grau de temptativa comesos a Itàlia. L’Àrea d’Investigació Criminal a Tarragona a través de l’anàlisi de les estructures del crim organitzat al territori van detectar la presència d’un individu que, després de diverses gestions, van saber que es tractava d’un fugat d’Itàlia per crims de sang.

Segons l’OEDE, la Corte di Appello Milano va emetre sentència ferma a cadena perpètua en considerar provat que el detingut pels Mossos d’Esquadra va ser l’autor, juntament amb dues persones més, d’un homicidi amb arma blanca el passat 4 de setembre de 2007 a Botticino (Brescia). En la mateixa sentència, el detingut també va ser condemnat com a autor d’un segon homicidi en grau de temptativa ja que, tot i agredir la víctima de la mateixa manera que en el primer cas, aquesta va aconseguir sobreviure.

Durant les darreres setmanes, els mossos van comprovar que aquest home prenia moltes mesures de seguretat, es canviava sovint de domicili, no disposava ni de telèfon mòbil ni de vehicle i mai anava documentat. En aquest sentit, els investigadors també van constatar que evitava qualsevol contacte directe o indirecte amb la policia.

El divendres 27 de desembre els mossos van localitzar-lo pel centre de Tarragona i el van portar a comissaria on van comprovar mitjançant les empremtes que es tractava de l’home fugat d’Itàlia. Els agents van detenir-lo i el van posar a disposició del Jutjat Central d’Instrucció número 2 de l’Audiència Nacional per tal d’iniciar el procés d’extradició.

Port de Tarragona