Mor Joan Guinjoan, compositor de Riudoms, als 87 anys

Joan Guinjoan, compositor de Riudoms, ha mort avui als 87 anys. Guinjoan està considerat un dels grans músics de Catalunya i va ser premiat en multitud d’ocasions, entre elles destaca la Creu de Sant Jordi, la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts, el Ciutat de Barcelona, el Reina Sofia de composició o la Commandeur des Arts et des Llettres, a França. Nascut el 28 de novembre de 1931 va estudiar piano al Conservatori del Liceu de Barcelona ia l’École Normals de Musique de París. Va crear més de cent partitures al llarg de la seva carrera professional, en la qual va dirigir prestigioses orquestres a nivell internacional. Guinjoan va ser nomenat doctor honoris causa per la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, a la qual va dedicar una simfonia titulada Simfonia número 2, «Ciutat de Tarragona».

Port de Tarragona