Declaren culpable al marit de Pilar Garrido, l’espanyola assassinada a Mèxic, en un tèrbol procés judicial

Foto: MVS Noticias

El Tribunal d’enjudiciament ha condemnat pel delicte de feminicidi al marit de l’espanyola que va morir assassinada a Mèxic el 2 de juliol de 2017. Dilluns que es coneixerà la pena que s’imposarà a Jorge Fernández, una condemna que la seva defensa ia anunciat que recorrerà. La durada de la pena podria superar els quaranta anys de presó. La víctima, Pilar Garrido, de 34 anys, viatjava amb el seu marit i el seu fill en un cotxe per l’estat de Tamaulipas quan el condemnat va denunciar que havia estat segrestada per dos homes armats. Però les contradiccions en la seva declaració va portar a ser detingut i ara considerat culpable de la mort de la seva esposa. Setmanes després es van trobar les seves restes i va poder identificar per ADN.

Aquest cas judicial ha comptat amb períodes foscos, ja que alguns advocats defensors van abandonar, i l’actual representant ha manifestat que ha existit irregularitats. A més, un jutge i una fiscal implicats en el procés van ser assassinats fa unes setmanes.

Port de Tarragona