Dos joves de Reus, detinguts per atracar un home amb mobilitat reduïda, que va morir dies després a l’hospital

Els Mossos han detingut dos homes de 19 anys, de nacionalitat marroquina i veïns de Reus, com a presumptes autors d’un robatori amb intimidació comès a un home que tenia mobilitat reduïda, que caminava amb crosses, i que va morir dies després a l’hospital on va ingressar després de patir l’atracament. Un dels joves també està detingut per dos robatoris més, un amb violència i l’altre amb força en dos establiments comercials.

El passat 28 de desembre, la víctima va patir un robatori quan es dirigia cap a casa seva al barri Carrilet de Reus. La víctima anava acompanyat d’una veïna quan va ser abordat per uns joves que els van barrar el pas, el van agafar a ell per intimidar-lo i li van sostraure el telèfon mòbil i unes monedes que portava a la butxaca.

La unitat d’investigació es va fer càrrec del cas per poder identificar i detenir els autors. Així, mentre els mossos feien les primeres comprovacions van saber que poc després de posar la denúncia, la víctima va patir una aturada cardiorespiratòria, va ingressar a l’hospital i, el passat 2 de gener va morir.

Els mossos van poder identificar a través de diverses gestions d’investigació dos dels presumptes autors. En aquest sentit, els investigadors van poder relacionar un dels dos identificats amb un altre robatori amb violència ocorregut el passat 22 de desembre en una botiga del centre de Reus.

En aquest segon incident, el detingut va entrar en una botiga juntament amb dos joves més i van sostraure un perfum. L’encarregat de seguretat de l’establiment ho va detectar i ho va intentar evitar però els joves el van amenaçar amb una navalla i van fugir. La investigació policial va permetre identificar els autors.

Aquest dijous, els mossos van detenir un dels dos presumptes autors del robatori amb intimidació al barri Carrilet. L’endemà divendres, els investigadors van localitzar i detenir el segon jove. Es dóna el cas que aquest detingut era veí del mateix carrer que la víctima.

Durant la custòdia policial, els mossos van tancar una tercera investigació sobre un robatori amb força que es va produir la matinada del 21 de desembre en un establiment comercial del barri Monestirs de Reus. Fetes les comprovacions, els investigadors van poder identificar el detingut divendres com un dels autors del robatori. Els dos detinguts, que acumulen 6 i 16 antecedents policials, han passat aquest divendres a disposició del Jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Reus.

 

Port de Tarragona