Angoixants 20 hores del rescat d’un nen de dos anys que ha caigut a un pou de 110 metres i 25 centímetres d’ample, a Màlaga

Efectius de la Guàrdia Civil treballen per localitzar i rescatar un nen de dos anys els pares afirmen que el van veure caure per un forat de poc més d’un pam d’amplada i 110 metres de profunditat. Després de set hores de treballs sobre el forat encara no s’ha pogut accedir on presumptament es troba el menor. A les deu de la nit, la Guàrdia Civil informava que sobre les dues de la tarda van rebre l’avís que el fill d’una família que es trobava a la serra de Totalán, a Màlaga, havia caigut per un forat d’uns 25 centímetres de diàmetre. Bombers de Màlaga i del Consorci, Protecció Civil, 112, submarinistes i equips de muntanya, amb la col·laboració d’empreses privades, treballen contra-rellotge per localitzar el nen.

No s’aturarà el dispositiu de rescat durant la nit, ha afirmat un responsable de la Benemèrita. S’ha fet baixar per l’estret forat una càmera que, als 80 metres de profunditat, encara no s’ha rebut cap senyal del petit i que fins que no s’arribi al fons no es podrà determinar l’estat del nen. Es desconeix també si hi ha aigua al fons del profund forat. No hi ha un altre pou en els voltants pels quals es pogués accedir.

La Guàrdia Civil no entra encara en investigacions sobre si el forat de la prospecció es trobava sense protecció i altres circumstàncies relacionades amb el fet ja que, segons afirmen, ara se centren exclusivament en el rescat del nen. A preguntes dels periodistes sobre la veracitat de l’avís, el responsable de la Benemèrita ha afirmat que és creïble i que els pares asseguren haver vist com queia.

ACTUALITZACIÓ 11,30 hores 14 de gener:

Els equips de rescat han trobat en el forat una bossa de llaminadures i un got de plàstic, però no hi ha imatges del nen. La càmera de prospecció ha baixat fins als 73 metres, on s’ha trobat un “tap” de terra que s’intenta salvar. Els treballs ja fa més de 20 hores que van començar i no es perd l’esperança de trobar el nen, tot i que es reconeix que no hi ha precedents d’un rescat d’aquestes característiques.

Yulen, el nom del nen, té un germà que va morir fa dos anys.

El portaveu de la Guàrdia Civil, Bernardo Moltó, afirmava a les 12:15 hores que una de les tres opcions que s’estudien inclouen l’excavació a cel obert per un lateral de la muntanya per trobar el nen i rescatar-li. S’estan utilitzant dispositius de robòtica per perforar i extreure el tap. Una altra opció que s’estudia és extreure la terra amb un camió bomba i la tercera és la d’excavar un segon pou paral·lel, però per posar en marxa aquesta tasca caldria entubar el primer pou, on es troba el nen.

Port de Tarragona