Detenen a Girona i quatre províncies a onze persones relacionades amb les clíniques iDental

En una operació dirigida pel Jutjat Central d’Instrucció número 5, agents de la Policia Nacional que investiguen la gestió fraudulenta del grup Idental han descobert altres fets presumptament delictius vinculats als últims administradors d’aquesta companyia i ha detingut onze persones vinculades a la gestió de les clíniques odontològiques. Les detencions s’han dut a terme a Girona, Madrid, Alacant, Múrcia i Granada, informa el cos policial.

Els agents han constatat que es va crear una estructura societària que, en principi, estava destinada a la inversió en empreses, negocis i explotacions de diferents sectors econòmics i ciutats d’Espanya per tal de solucionar els problemes econòmics pels quals passaven.

No obstant això, el seu objectiu principal era l’enriquiment personal dels investigats a costa dels fons desemborsats per diferents inversors nacionals i estrangers, fins i tot amb el coneixement de la inviabilitat econòmica de les inversions i en perjudici de treballadors, proveïdors i clients.

Els diners defraudats podria superar els 60 milions d’euros i comptaven amb la connivència d’empleats d’entitats de crèdit encarregats de la concessió dels préstecs que sol·licitaven. Al mateix temps es feia ús de testaferros, societats pantalla i comptes pont, controlades per l’organització, per progressivament descapitalitzar les empreses i amagar la destinació final dels imports estafats.

Engany a pacients

En el cas de IDental també s’aconseguien fons per a l’enriquiment personal mitjançant l’engany als pacients, als qui se’ls feia contractar préstecs per al finançament de tractaments dentals amb suposats descomptes, que podien arribar al 80% d’un pressupost inflat a propòsit en basant-se preteses subvencions d’organismes públics estatals que en realitat no existien ia polítiques molt agressives de màrqueting.

Es pretenia per tant obtenir la major quantitat possible de diners en efectiu, sense importar els mètodes, sabent que no s’anaven a completar els tractaments i que la qualitat del material odontològic era molt deficient i de caràcter provisional.

Amb la col·laboració de les autoritats británcias, un dels fundadors del grup empresarial IDental va ser detingut al Regne Unit on estaria planejant implantar noves clíniques odontològiques.

Els agents investiguen l’administració fraudulenta i fallida de diferents societats pels seus administradors, a més de pertinença a organització criminal, estafa continuada, apropiació indeguda, alçament de béns, falsedat documental i blanqueig de capitals i no es descarten més detencions.

Port de Tarragona