Un detingut a Torrefarrera, a Lleida, per una presumpta malversació en les Aigües de Sagunt

Archivo / Arxiu

La Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional, ha detingut avui a set persones a Torrefarrera (Lleida), València capital (3), i un a Sagunt i Bétera (València), a ia Archena (Múrcia ), per la seva presumpta participació en delictes de prevaricació administrativa, falsedat documental i malversació de cabals públics, per una presumpta irregularitat en la gestió d’Aigües de València SA, diligències que segueix el Jutjat d’Instrucció nº 4, de Sagunt.

La investigació deriva d’unes presumptes irregularitats en el concurs convocat per l’Ajuntament de Sagunt per a la selecció d’un soci privat en la constitució d’una societat d’economia mixta, juntament amb l’esmentat Ajuntament, per a la gestió del cicle integral de l’aigua al municipi de Sagunt. Com a conseqüència del desenvolupament i execució del concurs de selecció del soci privat, es va constituir l’any 2009 la societat mixta Aigües de Sagunt S.A. els socis participatius són l’Ajuntament de Sagunt (51%) i l’entitat Aigües de València S.A. (49%), la qual va resultar adjudicatària de la licitació.

La quantitat presumptament malversada podria ascendir a 24 milions d’euros, quantitat que es correspon amb la valoració econòmica de la concessió de l’aigua, que consta en l’expedient del Concurs de selecció de l’Ajuntament de Sagunt i que, en definitiva, hauria de ser l’import rebut en les arques municipals. No obstant això la situació econòmica de l’Ajuntament de Sagunt, derivada de l’expedient per a l’adjudicació de la concessió de l’aigua i la gestió correspon a Aigües de Sagunt SA, es va materialitzar en l’existència d’un préstec participatiu d’aproximadament 12.500.000 euros a favor d’Aigües de València SA, i una absència d’ingrés de l’import restant fins als 24 milions d’euros abans esmentats.

Port de Tarragona