Ingressat a presó l’autor de dos atracaments a dues dones en pàrquings de Terrassa i Sant Quirze

Els Mossos d’Esquadra de Sabadell van detenir el 14 de gener un home de 55 anys, nacionalitat espanyola i sense domicili conegut com a presumpte autor de dos atracaments comesos a diferents pàrquings de Terrassa i Sant Quirze del Vallès. Està acusat de dos robatoris amb violència i intimidació, un delicte de detenció il·legal i un de lesions, informa la policia catalana. El primer robatori va tenir lloc el 15 de desembre de 2018. Sobre les quatre de la matinada una veïna de la localitat de Sant Quirze del Vallès es va presentar a l’Hospital de Terrassa demanant ajuda perquè havia estat assaltada i agredida al pàrquing comunitari de l’edifici on viu. La dona estava completament plena de sang i presentava diverses ferides al cap.

La víctima va relatar que havia arribat al pàrquing comunitari del seu edifici a Sant Quirze del Vallès sobre les dues de la matinada i que quan es dirigia a agafar l’ascensor, un home la va assaltar apuntant-la amb una pistola mentre que amb l’altra ma li va tapar la boca dient-li que no crides. Es va intentar resistir i el lladre va reaccionar violentament colpejant-la brutalment amb culata de la pistola al cap, provocant-li diverses ferides obertes que sagnaven abundantment.

Posteriorment la va obligar a pujar al cotxe de la víctima mentre l’apuntava amb la pistola i li va ordenar que sortís del pàrquing i iniciés la marxa per la localitat de Sant Quirze. Al cap d’una estona, la va fer parar en un camí rural, li va escorcollar la bossa de mà i li va robar els diners i el telèfon mòbil.

Uns instants més tard, la va fer seure al seient del copilot i va emprendre de nou la marxa, conduint ell aquesta vegada fins a Terrassa on va aturar el vehicle a un voral de l’autopista i va fugir corrents del lloc. A partir de la informació aportada per la víctima, els agents encarregats de la investigació van iniciar les gestions encaminades a la identificació de l’autor. Entre d’altres, es va realitzar un retrat robot de l’autor que es va difondre entre les diferents unitats del cos i les policies locals de la zona.

Paral·lelament a aquesta investigació, agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Terrassa van iniciar la investigació d’un altre robatori violent amb pistola a una dona al pàrquing de l’edifici on viu a la localitat de Terrassa, ocorregut el dimecres 9 de gener sobre les vuit de la tarda. En aquesta ocasió, la víctima tornava a casa després de fer unes compres. Va aparcar el seu vehicle i es disposava a sortir per la rampa del pàrquing en direcció al carrer quan va ser assaltada per un home que la va amenaçar amb una pistola i la va obligar a tornar cap al seu vehicle.

Ja al cotxe, li va demanar les targetes de crèdit mentre la sacsejava. Davant la negativa de la víctima ja que no duia targetes, li va exigir que li entregués els diners, mentre la tenia agafada pel braç i l’encanonava amb la pistola. Acte seguit, li va ordenar que obrís la porta del pàrquing i que s’esperés 10 minuts al cotxe i va fugir del lloc. Fruit de les indagacions dutes a terme, el divendres 11 de gener, els investigadors de la comissaria de Sabadell van aconseguir identificar el presumpte autor dels fets. Un cop identificat, els investigadors van dissenyar un dispositiu encaminat a la localització i detenció d’aquest individu, considerat armat i perillós.

L’operatiu va donar els seus fruits el 15 de gener quan el presumpte autor va ser detingut a la localitat de Terrassa. En el moment de la detenció, portava a sobre l’arma amb que va cometre els assalts, la qual va resultar ser d’aire comprimit tot i que el seu realisme feia impossible distingir-la d’una pistola de foc real. El dia 16 de gener el detingut va passar a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Terrassa que va decretar el seu ingrés a presó.

Port de Tarragona