Els Mossos d’Esquadra detenen un camioner al Gironès per conduir amb una taxa d’alcohol nou vegades superior a la permesa

Mossos del departament de Trànsit de Girona han detingut un home de 50 anys, de nacionalitat polonesa i amb domicili a Czestochowa (Polònia), com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària per conduir amb una tasa d’alcoholèmia de 1,37 mg/l. el que multiplica per nou el límit màxim permès a conductors professionals. Els fets van passar cap a tres quarts de deu del vespre quan els mossos van rebre l’avís que, en un pàrquing ubicat a la carretera N-II, a l’altura del punt quilomètric 725,5, dins del terme municipal de Sant Julià de Ramis, s’havia produït un accident de trànsit entre dos camions.

Els mossos van constatar que el xoc s’havia produït mentre feien maniobres al pàrquing per incorporar-se a la carretera N-II. Els agents van observar que el conductor d’un dels vehicles presentava signes evidents de trobar-se sota la influència de les begudes alcohòliques. En fer-li la prova d’alcoholèmia va donar un resultat positiu d’1.37 mg/l d’alcohol per litre d’aire expirat, més de 9 vegades per sobre del límit màxim, que en aquest cas era de 0.15 mg/l. Per tot això, els mossos van detenir-lo com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat viària i li van immobilitzar el camió. El detingut, que no té antecedents, va passar el dia 17 de gener a disposició judicial al Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual el va deixar en llibertat.

Port de Tarragona