Seixanta morts i setanta ferits, balanç de l’explosió en un oleoducte a Mèxic

L’explosió d’un tram d’un oleoducte a la població de Tlahuelipan, a Mèxic, ha causat 66 morts i més de 70 ferits, segons un balanç encara provisional. El succés s’ha produït en una presa clandestina que centenars d’habitants de la zona aprofitaven per proveir-se de combustible de l’empresa PEMEX (Petrolis Mexicans). Les víctimes van morir calcinades mentre recollien el combustible de la fugida de l’oleoducte. El succés es va produir a les onze de la nit del divendres. Després de registrar-la fuita de combustible, les autoritats van enviar a l’exèrcit, que va intentar acordonar la zona, però no van poder evitar que unes 200 persones trenquessin aquesta distància de seguretat per proveir-se del producte petrolífer que va quedar estancat en el camp. L’intens incendi que es va registrar va provocar una barrera de foc que impedia als serveis d’emergència i sanitaris poder atendre els que es trobaven després d’ella.

Port de Tarragona