La Policia deté 19 persones a Barcelona i Fuerteventura per participar en una «ruta aèria» de portadors de droga

La Policia Nacional han desarticulat una organització criminal dedicada al narcotràfic que actuava a Barcelona i Fuerteventura, i ha detingut un total de 19 persones. La majoria dels arrestats són d’origen dominicà a més d’una de nacionalitat colombiana amb edats compreses entre 29 i 41 anys d’edat, diversos d’ells amb antecedents policials. Els correus humans o «mules» ingerien o s’adossaven al seu cos la cocaïna que transportaven via aèria des de Barcelona fins a Fuerteventura. Els caps de l’organització es trobaven a Barcelona, ​​on es va dur a terme un registre que es va saldar amb 2 detinguts i la confiscació de part de la cocaïna, a més de precursors i material de tall. Han estat arrestades un total de 19 persones i s’han dut a terme registres també a les localitats canàries de Port del Rosari, Antigua i Corralejo. En l’operació s’han confiscat un total de 3.450 grams de cocaïna i s’han intervingut 21.800 euros.

De Barcelona a Fuerteventura

La investigació va començar quan els agents van tenir coneixement de l’existència d’una organització que introduïa substàncies estupefaents via aèria a l’illa de Fuerteventura, a través de correus humans o mules, que transportaven la cocaïna a l’interior del seu cos o en paquets adossats a aquest .

Els nombrosos dispositius policials de seguiment i avaluació de l’entramat van anar desgranant les diferents baules de l’organització, els principals responsables es trobaven a Barcelona, ​​des d’on preparaven a les mules i la cocaïna que introduïen finalment a l’illa de Fuerteventura, on era distribuïda. Els agents van identificar els 19 components de l’organització criminal, tots ells d’origen dominicà excepte una dona de nacionalitat colombiana, cadascun dels quals exercia dins de l’estructura una funció determinada.

Registres domiciliaris

Es van dur a terme llavors registres en immobles ubicats a Barcelona ia les localitats canàries d’Antiga, Port del Rosari i Corralejo en què van ser detingudes un total de 19 persones, confiscats un total de 3.450 grams de cocaïna i intervinguts 21.800 euros. En el registre domiciliari dut a terme a Barcelona van ser detingudes dues persones, van confiscar part de la cocaïna, precursors, material de tall i elements per a la preparació de la droga en càpsules que facilitaven la seva ingestió i posterior expulsió als correus humans encarregats de la seva transport. Instruït el corresponent atestat policial, tots els detinguts van ser posats a disposició de l’autoritat judicial competent, que va decretar la presó provisional de 16 d’ells.

Port de Tarragona