Detenen un home a Amposta acusat d’oferir diners a menors que viuen en centres d’acollida a canvi de sexe

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 52 anys i veí de Barcelona, com a presumpte autor d’un delicte de prostitució de menors, ja que és sospitós d’oferir diners a menors, amb els que es citava per les xarxes socials, informa la policia catalana. A finals del mes de setembre de 2018 la delegació de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) de les Terres de l’Ebre va denunciar davant dels Mossos que un menor d’un centre d’acollida d’Amposta havia rebut diverses proposicions i insinuacions a través de les xarxes socials per part d’un home major d’edat amb l’objectiu que es trobessin tots dos a soles.

A partir d’aquesta informació la DIC va iniciar una investigació per identificar l’autor de les proposicions. Fruit de les indagacions policials els investigadors van determinar que es tractava d’un home que residia a Barcelona i que ja tenia antecedents per fets similars. Els agents van poder comprovar que la Unitat d’Investigació de Sant Martí ja investigava aquesta persona des del mes de juny. L’arrestat ja havia contactat amb un altre menor d’un centre d’acollida de la DGAIA de Barcelona a través de les xarxes socials, amb qui presumptament hauria mantingut relacions sexuals a canvi de diners. Els educadors ho van denunciar ràpidament a la policia tan bon punt en van tenir coneixement.

El 16 de gener els investigadors van establir un dispositiu policial que va comportar la detenció del presumpte autor dels fets a la localitat d’Amposta. El mateix dia els agents van realitzar dues entrades i escorcolls als domicilis del detingut, una a Barcelona on hi tenia fixada la seva residència habitual i l’altra a Amposta on disposava d’una segona residència. En amdós domicilis els agents van intervenir dispositius electrònics i gran quantitat de material informàtic que està pendent d’analitzar i que podria derivar en la investigació de nous delictes. El detingut va passar a disposició judicial el dia 18 de gener i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Port de Tarragona