Quatre detinguts a Alacant per segrestar un home, que ha estat alliberat per la Policia a l’hotel on li retenien a punta de pistola

La Policia Nacional han detingut quatre persones pel presumpte segrest d’un home a l’habitació d’un hotel d’Alacant. Els presumptes autors van amenaçar la víctima a punta de pistola amb fer mal als seus familiars si no aconseguia els diners per al rescat, sent obligat a cridar als seus afins i demanar-los entre 5.000 i 10.000 euros com a rescat. Finalment va ser alliberat a l’interior d’un establiment comercial de Sant Joan (Alacant), on seguia retingut per un individu que va ser detingut en aquell moment. Tres persones més van ser posteriorment arrestades per la seva presumpta vinculació amb el rapte. Tots han ingressat a la presó.
Trucades insistents als seus familiars
Els fets van tenir lloc el passat 12 de desembre. Un home era retingut a l’interior d’una habitació d’hotel d’Alacant per diversos individus i, sota amenaça d’arma de foc, obligat a trucar als seus familiars per sol·licitar els diners per al pagament del rescat. La víctima va cridar al seu germà, resident a Toledo, per demanar-li insistentment grans quantitats de diners sense aportar cap altra explicació. Després de tallar la comunicació, no va respondre a cap de les trucades retornades pel seu germà.
Després de mitja hora sense contacte, la víctima va tornar a trucar al seu germà per reiterar el lliurament dels diners, entre 5.000 i 10.000 euros, tornant a tallar la comunicació sense donar més informació. Uns minuts més tard, un amic de la víctima va tornar a trucar a la mateixa persona per informar-lo que diverses persones tenien segrestat al seu germà a l’habitació d’un hotel d’Alacant.

Alliberat en Sant Joan, Alacant

Després de realitzar les primeres gestions i comprovar la veracitat dels fets, els agents es van desplaçar fins a l’hotel on presumptament s’estava produint el segrest. Allà van comprovar que la víctima havia abandonat el lloc uns minuts abans acompanyada per una altra persona. Les indagacions portades a terme in situ, i el suport sol·licitat a la sala 091 perquè totes les patrulles es sumessin a la recerca, van permetre que els agents localitzessin i alliberessin la víctima en un establiment de Sant Joan (Alacant). En aquests moments continuava retinguda contra la seva voluntat a l’espera que es realitzés el pagament. Els agents van arrestar la persona que l’acompanyava per ser un dels presumptes segrestadors.
En ser alliberada, la víctima va manifestar als agents que el succés tenia el seu origen en un deute contret amb els seus captors. Va relatar que a quatre persones l’havien retingut contra la seva voluntat en una habitació d’un hotel i que li van asseure en una cadira a punta de pistola. Mentre era amenaçat el van obligar a cridar, utilitzant el mans lliures del telèfon mòbil, a les persones que fossin necessàries per tal que recopilés tots els diners que presumptament els devia. Alhora, l’amenaçaven amb fer mal als seus familiars si no ho aconseguia.
L’arma es va intervenir durant un registre a Fuengirola
L’endemà de la intervenció policial, els agents van detenir un altre dels presumptes autors del segrest i van demanar dades sobre els dos fugits, aconseguint la seva identificació.
En un operatiu dut a terme a principis d’aquest any, els policies van practicar dues entrades i registres en diversos habitatges de Fuengirola (Màlaga), on es va detenir un altre dels presumptes autors i es va intervenir l’arma amb què la víctima va ser presumptament amenaçada .

Amb la informació obtinguda en els habitatges registrades, la Policia Nacional va localitzar i va detenir dimarts passat a l’últim dels presumptes segrestadors a Alacant.
Els quatre detinguts, d’entre 42 i 49 anys d’edat, van ser posats a disposició del Jutjat d’Instrucció número quatre d’Alacant que va decretar l’ingrés a la presó de tots ells.

Port de Tarragona