El Tribunal Suprem de Veneçuela aprova la petició de la Fiscalia de prohibir la sortida del país a Guaidó i la congelació dels seus comptes

Juan Guaidó

Continua el estira i arronsa de tensions sobre la presidència simultània de Guaidó i Maduro a Veneçuela i Estats Units. L’última de les accions contra el president interí ve de la mà del Tribunal Suprem, que dóna suport a les peticions del fiscal general de Veneçuela, Tarek Saab, que prohibeix sortir del país al cap del Parlament, Joan Guaidó, a qui -a més- congela les seves comptes. En canvi, no exerceix una mesura tan dura com la seva detenció i empresonament, com espera un sector de la població afí a Maduro des de fa una setmana.

En l’ordre de Saab consta literalment la prohibició de «alienar i gravar béns mobles i immobles» per al nou president interí. Estats Units està donant suport a Guaidó i fins i tot el protegeix, ja que fins i tot adverteix al fiscal de les conseqüències que tindria actuar amb violència contra el president de l’oposició. La persona que el Consell de Seguretat de la Casa Blanca designa com a especialista en temes sud-americans, Mauricio Claver-Carone, ha afirmat avui que les mesures de Tarek Saab estan «al marge de la llei». A més, ja no el considera fiscal general a la «nova» legitimitat del país.

Port de Tarragona