Els presos independentistes parteixen cap a Madrid davant la protesta de centenars de persones

ACN / Laura Cortés

Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Turull, Quim Forn, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart viatgen a hores d’ara (9,30 h.) Des de la presó Brians 2 fins a les presons madrilenyes de Soto del Real , que acollirà als homes, ja Alcalá-Meco, destinació de les dones. Els polítics i activistes empresonats viatgen en un sol vehicle, un autocar de la Guàrdia Civil, dividida interiorment en estrets compartiments. El viatge es realitzarà directament, sense realitzar parades intermèdies, a diferència de com es va realitzar el viatge d’anada.

Enfront de la presó de Mas Enric, on està reclosa l’ex-presidenta del Parlament, s’ha concentrat un grup de persones que volia acomiadar Carme Forcadell. Alguns han intentat interrompre el pas dels vehicles policials i efectius dels Mossos d’Esquadra han desactivat aquest bloqueig actuant amb contundència. Un dels que es concentraven al lloc ha estat evacuat en ambulància. Davant Puig de les Basses també s’han reunit mig centenar de persones que han cridat consignes a favor de la política empresonada. Els Mossos d’Esquadra han desallotjat a un altre grup de persones que havien tallat la carretera amb pneumàtics i bales de palla sobre les que s’han assegut. El desallotjament s’ha produït sense que es produïssin enfrontaments amb els agents.

El trànsit de la C-55 ha estat interromput ja que sobre la calçada s’ha abocat oli, que Bombers de la Generalitat han netejat. En Lledoners també s’han produït empentes i crits de protesta.

Port de Tarragona