Els serveis d’intel·ligència demanen perdó als periodistes de l’Agència EFE detinguts a Caracas i asseguren que «va ser un error»

Edifici "Helicoide" a Caracas, on van romandre detinguts els periodistes durant un dia.

Els serveis d’intel·ligència que van detenir dimecres a tres corresponsals de l’agència de notícies EFE a Caracas s’han disculpat davant els detinguts, als quals van alliberar ahir, dijous. Leonardo Muñoz, Mauren Barriga i Gonzalo Domínguez, aquest últim de nacionalitat espanyola, van arribar a Veneçuela per cobrir la crisi política que s’ha desfermat en aquest país. Els periodistes van passar la nit a la caserna del Servei Bolivarià d’Intel·ligència (Sebin) després de ser interrogats per policies que van reprovar que estiguessin acreditats. Aquesta acció errònia dels serveis de seguretat va ser protestada per companys de la premsa, a Caracas, Madrid i Bogotà.

Port de Tarragona