Suspès de funcions el guàrdia civil que ha gravat el vídeo en que se sent com riuen durant el trasllat dels presos de l’1-O

Juan Carlos Rojas / ACN
Trasllat dels presos a Soto del Real.

ACN/Madrid

El director general de la Guàrdia Civil, Félix Azón, ha ordenat la suspensió de funcions i l’apertura d’un expedient disciplinari a l’agent del cos que ha gravat el vídeo durant el trasllat dels presos de l’1-O des de l’interior d’una furgoneta policial. Al vídeo se senten els agents de la furgoneta com riuen mentre a les imatges captades a través de les finestres del vehicle es veuen les persones que acomiaden els presos. Des del Ministeri d’Interior s’ha informat que un cop s’ha tingut coneixement de l’existència del vídeo difós per xarxes socials, la Guàrdia Civil ha iniciat “immediatament” les gestions necessàries per aclarir tots els extrems relacionats amb la peça.
Un cop acabades les investigacions s’ha comprovat que “efectivament” el vídeo s’ha gravat des de dins d’un vehicle oficial de la Guàrdia Civil i s’ha identificat l’agent que n’ha estat l’autor. És per això que Azón ha ordenat l’apertura d’un expedient disciplinari i la suspensió de funcions de l’agent com a mesura cautelar.

Port de Tarragona