La Policia deté a Saragossa un atracador gràcies al fet que un testimoni els va alertar mitjançant l’aplicació AlertCops

La Policia Nacional detuvio aquesta setmana a un home de 26 anys d’edat com a presumpte autor de dos robatoris amb violència i intimidació a Saragossa gràcies al fet que un testimoni va posar en alerta els agents mitjançant l’aplicació policial AlertCops. L’arrest va tenir lloc dimarts passat en els voltants de la Plaça Sant Pau per part funcionaris de la Brigada Provincial de Seguretat Ciutadana.

L’arrestat havia abordat a una dona per sorpresa i per l’esquena, sostraient amb violència el telèfon mòbil. En aquest mateix moment, un altre vianant va acudir en el seu auxili sent al seu torn víctima d’un robatori per part de la mateixa persona, que va aprofitar per sostreure diners en metàl·lic.
Instants després, la sala del 091 va rebre una comunicació d’un veí que havia presenciat els fets i aportava informació valuosa mitjançant l’aplicació policial AlertCops. Els agents de la Policia es van dirigir ràpidament a la zona i van interceptar al presumpte autor, aconseguint la seva detenció.
AlertCops és una aplicació de mòbil que permet comunicar-se d’una manera ràpida, gratuïta, segura i discreta amb les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat. Actua com un canal bidireccional entre el ciutadà i els cossos policials, permetent enviar des d’un smartphone un avís de delicte o situació de risc en aquells casos en què s’és víctima o testimoni d’un fet delictiu.

L’aplicació pot utilitzar-se en qualsevol punt d’Espanya, i n’hi ha prou amb tenir un telèfon intel·ligent amb connexió a Internet. Existeixen versions tant per a sistemes operatius Android com iOS. En els dos últims anys, els usuaris han utilitzat AlertCops per comunicar a les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat la presumpta comissió d’un total de 25.776 fets delictius, entre ells 1.712 robatoris i atracaments. També destaquen les comunicacions que han servit per alertar de 488 desaparicions i 815 situacions de violència de gènere.

Port de Tarragona