Acusen un antic rector de l’església de Constantí d’abusar de nens durant dècades, entre ells Joan Reig, bateria de Els Pets

Diverses víctimes han explicat els atacs sexuals que van patir per part del mossèn Pere Llagostera

El músic Joan Reig, bateria de Els Pets, una de les víctimes.

L’antic rector de Constantí Pere Llagostera, ja mort, va abusar de nens durant dècades. En una entrevista a ‘El Periódico’, una de les víctimes, Joan Maria Ramon, ha explicat els atacs sexuals que van patir els escolans en excursions al Pirineu. Uns fets confirmats al mateix diari per altres afectats, entre els quals hi ha el bateria de ‘Els Pets’, Joan Reig, que ha revelat que la cançó ‘Corvus’ és autobiogràfica: ell també va patir abusos per part del mateix mossèn. Llagostera, que va morir el gener del 2017, havia estat en contacte amb nens de la població durant més de tres dècades. Segons assegura Ramon, el mossèn va abusar d'”una desena de menors” des de finals dels seixanta fins a finals dels vuitanta, informa l’Agència Catalana de Notícies.

Diari Més Tarragona publica que l’antic rector va ocupar el càrrec entre 1972 i 1999. Ramon explica a El Periódico que, com a mínim, aquest sacerdot va abusar d’una desena de menors des de finals dels 70 fins a finals dels 80, una informació que, segons apunta el mitjà, esta confirmada per una altra víctima i diversos veïns del municipi.

Recentment, la Fundació Vicki Bernadet ha premiat la cançó Corvus, dels Pets, escrita per Joan Reig, amb el premi Fada, que reconeix obres que sensibilitzin a la població contra la pederàstia. La cançó relata en primera persona i de forma explícita els abusos que pateix un menor en un refugi de muntanya. Segons apunta El Periódico després d’una conversa telefònica amb Joan Reig, el músic hauria confessat que és una cançó autobiogràfica i que, per tant, ell també hauria patit aquests abusos.

L’arquebisbat de Tarragona ha enviat un comunicat manifestant que «està compromès plenament en garantir la protecció dels menors tal i com el papa Francesc ens demana en aquesta matèria», que no tenen constància de cap denúncia al respecte i que «lamenten profundament el sofriment» que hagin patit les víctimes i es posen a la seva disposició per escoltar-los, publica Diari Més.

Port de Tarragona