Gran estafa en una funerària de Valladolid que venia taüts de qualitat i els reutilitzava després de canviar-los per altres barats a la incineració

Els taüts i les corones de flors eren canviades en l’últim moment abans de dur a terme la incineració per altres més barats, revenent posteriorment a altres famílies. L’estafa en el grup funerari del Salvador de Valladolid s’ha donat a conèixer en una investigació en la qual, de moment, s’ha detingut una quinzena de persones, entre propietaris i treballadors. En l’operació policial, denominada Ignis, han participat fins a 76 agents que han intervingut una quantitat pròxima al milió d’euros, que va ser trobat a la casa d’un dels executius de l’empresa. A més, es van realitzar sis registres domiciliaris en els habitatges de treballadors.

L’operació es coneixia a primera hora d’ahir, quan a les vuit del matí 76 agents de la policia nacional van registrar els domicilis dels implicats i la seu de la funerària, el tanatori i el cementiri, on hi ha els crematoris, tots ells propietat de la mateixa família. La Policia preveu una allau de denúncies, ja que la investigació cobreix defuncions realitzades des de fa vint anys.

Ahir van prestar declaració els quinze detinguts. El jutge ha decretat presó sense fiança per a l’amo de la funerària. Per al seu fill, també empresonat, demana una fiança de 800.000 euros. Els detinguts estan acusats d’estafa, frau a la Hisenda Pública i pertinença a organització criminal.

La denúncia parteix des 2017 quan un empleat va denunciar les pràctiques irregulars. Des de la funerària s’afirma que es tracta d’un xantatge realitzat per l’antic empleat que va dir voler cobrar una quantitat de diners a canvi de no revelar les presumptes estafes.

Port de Tarragona