Nissan, Renault i Mitsubishi estudien aliar-se amb Google per desenvolupar taxis de conducció autònoma

A banda dels vehicles, que podrien ser de la marca Nissan, l'acord inclouria desenvolupar un sistema de reserva i pagament

El "spin off" de Google, Waymo, va començar a fer proves de taxis autònoms a Phoenix fa dos mesos.

Les companyies automobilístiques Nissan, Renault i Mitsubishi ultimen un acord amb Google per desenvolupar taxis de conducció autònoma, segons recull aquest dimarts la publicació financera japonesa ‘Nikkei’. Les negociacions estarien força avançades i podrien oficialitzar-se a la primavera, indica el mateix diari. Google s’aliaria a les tres empreses a través de Waymo, la divisió del gegant tecnològic dedicada, precisament, als vehicles autònoms. A banda dels taxis, que podrien ser de la marca Nissan, l’acord inclouria el desenvolupament d’un sistema per gestionar les reserves i els pagaments, també segons la mateixa revista.

Segons les mateixes fonts, l’aliança Nissan Motor, Renault i Mitsubishi Motors treballarien amb Waymo, un «spin off» de Google, que ja té acords semblants amb Fiat Chrysler Automobiles i Jaguar Land Rover en una escala menor. El mitjà japonès afirma que Nissan prevé sistemes de conducció completament automatitzats al 2022, mentre que BMW y Ford Motor ho preveuen per un any abans, el 2021. Waymo va «estrenar» un servei de taxis automàtics a Phoenix al desembre del 2018.

Port de Tarragona