Desarticulada una banda que va robar a domicilis del Morell, Solivella, Miami Platja, Mont-roig i Campredó

El Mossos d’Esquadra han detingut quatre homes d’entre 21 i 22 anys, de nacionalitat marroquina, tres d’ells veïns de Reus i un de Lleida, com a presumptes autors de deu delictes de robatori amb força a interior de domicili i pertinença a grup criminal. Els agents de la policia catalana van iniciar una investigació policial el passat 24 de desembre de 2018 arran de tres robatoris amb força en domicilis perpetrats al carrer Collblanc de la Canonja.

En els tres casos els lladres van escalar la façana posterior de la comunitat fins arribar a les habitacions de les cases. Llavors, van forçar les persianes i finestres per accedir-hi a l’interior. Un cop dins van sostreure tot tipus d‘aparells d’electrònica, mòbils, joies, entre d’altres objectes amb fàcil sortida al mercat de segona mà. Una vegada van cometre els robatoris, els autors van fugir amb el botí amb un vehicle d’alta gamma que posteriorment van utilitzar en la resta de fets.

Els altres set robatoris a interior de domicili els van cometre entre el 5 i 29 de gener de 2019 a les poblacions del Morell (Tarragonès), Solivella (Conca Barberà), Miami Platja (Baix Camp), Mont-roig del Camp (Baix Camp) i Campredó (Baix Ebre).

De l’interior de les cases els lladres van sostreure diners, joies, mobles, aparells electrònics, butlletes de loteria, eines i tota classe d’objectes vendibles en el mercat il·legal.

Els investigadors van anar darrera la pista d’un grup integrat per quatre membres que es desplaçava amb un vehicle d’alta gamma per cometre els robatoris. Així, el passat 29 de gener els mossos van muntar un dispositiu policial que va saldar-se amb la detenció del grup criminal al carrer Jaume I de Reus.

El 31 de gener es van realitzar quatre entrades i perquisicions en diferents domicilis de Reus ( Baix Camp ) de l’interior dels quals es van recuperar part dels objectes sostrets en els deu robatoris i que ja han estat retornats als seus propietaris.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Els quatre detinguts, que acumulaven 44 antecedents policials per temes relacionats amb el patrimoni, van passar l’1 de febrer a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

Port de Tarragona