La Policia Nacional localitza a Barcelona un nen de vuit anys «robat» per la força a la seva mare a Holanda

La policia ha localitzat a Barcelona un menor de 8 anys d’edat que havia estat sostret per la força a la seva mare a Holanda. La sostracció es va dur a terme el passat dia 12 de juny a la ciutat holandesa de Kruisstratt quan, presumptament, el pare del menor, al costat d’un amic, van arrabassar el menor a la seva mare i li van introduir per la força en un vehicle per donar-se a la fugida. Les autoritats holandeses van detectar la possible presència dels implicats a Catalunya comunicant tal extrem a la Policia Nacional indicant la gravetat dels fets. Finalment van ser localitzats en un immoble de la ciutat comtal on va ser necessària la intervenció del Grup Operatiu Especial de Seguretat per assegurar la recuperació i protecció del menor. A l’habitatge va ser localitzat i detingut un dels presumptes autors.

Residien en un habitatge de Barcelona

La investigació va començar el passat 27 de juliol quan la Policia Nacional va rebre una ordre europea de Recerca, emesa per les autoritats holandeses, en la qual se sol·licitava la localització i protecció d’un menor de vuit anys d’edat. El nen havia estat presumptament sostret pel seu progenitor amb l’ajuda d’un amic. Les autoritats holandeses van realitzar diverses gestions al voltant dels pares del menor, que es trobaven en procés de separació.

Després de comunicar tal extrem a les autoritats espanyoles, agents de la UFAM central de la Policia Nacional van començar les gestions operatives necessàries per localitzar el menor per tal de dur a terme la seva protecció i poder executar la devolució a la seva progenitora de la forma més immediata. Després d’una laboriosa investigació en la qual es van realitzar nombroses gestions, els agents van descobrir que els investigats estaven en un habitatge de la ciutat de Barcelona.

Entrada dels GOES

Un cop contrastada tota la informació es va procedir a l’entrada i registre de l ‘habitatge, per al que va ser necessària la intervenció dels GOES. Els agents van localitzar el menor a l’interior de l’immoble, així com a un dels investigats que va ser detingut en aquest mateix instant.

Un educador d’un centre d’acollida es va fer càrrec del menor a l’espera que sigui retornat a la seva mare a Holanda ja que és qui ostenta la pàtria potestat i custòdia en exclusiva. Els agents continuen les gestions per localitzar el pare del nen que no va ser localitzat en l’habitatge.

Port de Tarragona