FLASH: La conductora d’un tren mor, 3 ferits greus, 16 menys greus, 76 lleus en un xoc de convois de Rodalies entre Sant Vicenç de Castellet i Manresa

Foto: ACN / Cedida per @lusberth

ACN Sant Vicenç de Castellet.-Una persona morta, 3 han resultat greus, 16 menys greu i 76 lleus és el primer balanç que ha transcendit de l’accident de dos trens de la línia R4 de Rodalies de Renfe que ha tingut lloc aquest divendres a dos quarts de set de la tarda entre Sant Vicenç de Castellet i Manresa. El xoc ha provocat que un dels dos trens hagi descarrilat. De moment no ha transcendit si els dos trens circulaven en el mateix sentit o ha estat un xoc frontal. D’entre els ferits, n’hi ha almenys vuit que presenten lesions de gravetat menor. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha enviat vuit ambulàncies a la zona. La circulació de trens està interrompuda i Renfe ha activat un servei alternatiu de transport. Protecció Civil ha activat el pla d’emergències Ferrocat.

La persona que ha mort en el xoc frontal de dos trens a Castellgalí, entre Sant Vicenç de Castellet i Manresa, és la conductora d’un dels combois, segons ha pogut saber l’ACN. Segons Renfe, entre els dos combois viatjaven 300 persones. També han indicat que un dels trens sortia de l’estació de Sant Vicenç de Castellet i l’altre hi arribava. Els serveis d’emergència estan evacuant els viatgers i Renfe ha posat autobusos per poder-los dur fins a Manresa.
Protecció Civil ha activat el pla d’emergències Ferrocat, i Renfe ha tallat la circulació de la línia. Una cinquantena de passatgers il·lesos ja han estat traslladats a Manresa. D’altra banda, el Centre d’Atenció als Familiars s’ha establert a l’Ajuntament de Castellgalí.

Els consellers d’Interior, Miquel Buch, i de Salut, Alba Vergés, han anunciat que s’adreçaran fins a l’indret.

Cal recordar que el 20 de novembre una altra persona va morir en un xoc entre dos trens a Vacarisses. Com aleshores, ara també un dels dos trens ha descarrilat.

 

Port de Tarragona