La Policia Nacional desarticula una banda dedicada al tràfic internacional de drogues des del sud de Tarragona

En la primera fase de la operación se aprehendieron 15 kilos de hachís ocultos en una silla de ruedas cuando una pareja iniciaba el viaje para trasladarlos a República Checa

Una incautació de droga a una cadira de rodes dins l'operació policial. / CNP

La Policia Nacional, en col·laboració amb la Policia Local de Tortosa, ha desarticulat una organització internacional de narcotraficants que des del sud de Tarragona proveïa de marihuana i haixix a diferents distribuïdors del centre d’Europa. En una primera fase es van aprehendre 15 quilos d’haixix ocults en una cadira de rodes en el moment que una parella iniciava el viatge en el seu automòbil per transportar-los a República Txeca. Posteriorment, la segona fase va permetre copsar 15’5 quilos de marihuana durant els tràmits de compravenda per part de dos ciutadans lituans i un altre letó desplaçats expressament a Tarragona. Han estat detingudes nou persones de diferents nacionalitats i practicats tres registres en domicilis i locals que els membres de l’organització criminal tenien per a l’emmagatzematge de la droga.

Les investigacions van començar el passat mes d’agost de 2018 quan els agents van tenir informació respecte a persones residents a Deltebre que podrien estar realitzant desplaçaments a altres ciutats europees per transportar de forma camuflada grans quantitats de substància estupefaent.

Haixix ocult en una cadira de rodes

L’operació es va realitzar en dues fases diferents. Durant la primera es van aturar a Camarles (Tarragona) a dues persones a qui se’ls van intervenir un total de 59 pastilles d’haixix, amb un pes de 15 quilograms, ocultes a l’interior d’una cadira de rodes elèctrica. En aquest moment iniciaven un viatge en automòbil amb destinació República Txeca per fer lliurament de la droga a altres narcotraficants del país centreeuropeu.

La segona fase de l’operació policial es va centrar en un ciutadà espanyol com a principal responsable d’emmagatzemar i custodiar la marihuana produïda. Durant les gestions de compravenda per part de dos ciutadans lituans i un altre letó desplaçats expressament a Tarragona amb els narcotraficants locals, van ser detingudes set persones a Sant Carles de la Ràpita (Tarragona).

Cinc nacionalitats diferents

L’operació policial se salda amb la confiscació de 15 quilograms d’haixix, 15’5 quilos de cànnabis sativa, 38.000 euros en efectiu, 5 telèfons mòbils i divers material emprat per a l’embalatge al buit i la detenció de nou persones, de les quals quatre nacionalitat espanyola, dos de Lituània i tres de Letònia, Polònia i la República Txeca.

Els detinguts, a qui se’ls imputen delictes de pertinença a organització criminal i contra la salut pública, van ser posats a disposició de l’autoritat judicial competent.

L’operatiu ha estat desenvolupat per agents del Grup Operatiu de Policia Judicial de la Comissaria Local de Tortosa (Tarragona), en col·laboració amb la Policia Local de Tortosa.

Port de Tarragona