Detingut a Igualada per quedar-se amb el diners dels reintegres instal·lant un enginy als caixers

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home de 41 anys, de nacionalitat romanesa i veí d’Igualada, com a presumpte autor d’un delicte continuat d’estafa comès amb el procediment conegut com “cash trapping”, mitjançant la manipulació de caixers per apropiar-se dels diners dels reintegres. La detenció és el resultat d’una investigació iniciada el passat mes de juliol, després de tenir coneixement que en diferents sucursals bancàries de poblacions del Pla d’Urgell, Segrià i Garrigues s’havien produït aquests fets a diferents caixers.

Aquesta modalitat consisteix a posar una platina metàl·lica al dispensador de diners d’un caixer automàtic a mode de topall. Quan el client fa l’operació per treure els bitllets, aquests no surten del dispensador i es queden enganxats a la platina. Posteriorment, quan el client marxa del caixer, l’estafador treu la platina i es fa amb els diners.

La investigació oberta va permetre identificar el presumpte estafador. Fins a la data, se’l relaciona amb 12 estafes continuades, comeses entre els mesos de juliol i gener en poblacions del Segrià, el Pla d’Urgell i les Garrigues. El passat dimecres va ser localitzat i detingut a Igualada.

El mateix dia es va fer una entrada i perquisició al seu domicili. Durant l’escorcoll, els mossos van localitzar plaques metàl·liques, cola, dissolvents i altres estris per conformar els topalls.

Per evitar ser víctimes d’aquestes estafes cal recordar que si veiem qualsevol modificació del caixer, com ara càmeres no habituals, teclats estranys o retenció de targeta o diners, cal trucar al 112 per alertar del fet o al telèfon d’assistència del banc per assegurar-se que es tracta d’una avaria.

La investigació continua oberta i no es descarta que el detingut estigui implicat en altres estafes de la modalitat ‘cash trapping’.

El detingut, que té nombrosos antecedents per fets similars, va passar ahir a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Igualada.

Port de Tarragona