Detinguts els pares d’un nadó d’un més ingressat al hospital Joan XXIII de Tarragona amb signes de maltractament

Hospital Joan XXIII de Tarragona. / Foto: Roger Segura

Els Mossos d’Esquadra han detingut els pares del nadó que va ingressar dimecres a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona amb signes de maltractament. Els arrestats són un home i una dona de 21 i 22 anys, respectivament, de nacionalitat espanyola i veïns de Montblanc. Han estat detinguts com a presumptes autors dels delictes de lesions i violència física habitual en l’àmbit de la llar. La investigació policial continua oberta.

Un bebé d’un mes va ser ingressat ahir per la tarda a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona amb lesions internes greus no visibles a simple vista. Després de fer-li unes proves, el centre va activar el protocol per un possible maltractament i es va alertar als Mossos d’Esquadra i a la Direcció General d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència (DGAIA). El menor degut a les lesions que presentava es troba a la UCI de nounats amb pronòstic greu.

Fonts del centre hospitalari han confirmat l’ingrés del bebé a la Unitat de Cures Intensives amb pronòstic greu, tot i que de moment no han desvetllat com evoluciona.

Els pares del nadó són una parella jove, de menys de trenta anys i de nacionalitat espanyola, i van ser ells mateixos els qui van portar el seu fill a l’hospital.

La Direcció General d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència (DGAIA) ha assumit la tutela del nadó d’un mes ingressat a l’UCI de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona després d’obrir un expedient de desemparament. El Departament d’Afers Socials també ha iniciat els tràmits per personar-se com a acusació particular a la causa judicial en defensa dels drets de l’infant.

Fonts del Departament han explicat que l’hospital va activar aquest dimecres a la tarda, després de l’ingrés de l’infant, el protocol de maltractament a partir del qual va ser informada la DGAIA i es van desplaçar un equip de valoració de maltractament infantil. Els Mossos d’Esquadra n’han assumit la investigació.

Port de Tarragona