Un cas amb tres detinguts per una baralla, un intent de segrest, una estafa, lesions i falsificació de moneda a Barcelona

La Guàrdia Urbana intervé més 181.000 euros, dels quals més de 150.000 estaven falsificats

Agents de la Guàrdia Urbana en una imatge d'arxiu.

La Guàrdia Urbana de Barcelona va detenir dijous passat tres persones, dues per un delicte de segrest en grau de temptativa i un altre de lesions, i una tercera per estafa. També es van intervenir més de 181.000 euros, dels quals més de 150.000 estaven falsificats. Tot va començar quan uns agents van intervenir en una discussió a l’avinguda Rius i Taulet en què una persona estava sent agredida per dos individus. Es va destapar llavors un cas de blanqueig de diners pel mètode anomenat ‘Rip Deal’, en què s’intercanvien grans sumes de diners en bitllets grans per bitllets més petits que després resulten ser falsos.

La persona agredida va explicar que havia conegut dos homes que es feien passar per inversors i que volien realitzar un intercanvi de bitllets de 500 euros per altres de valor inferior a canvi d’una comissió. L’objectiu seria blanquejar-los. Uns dies després, els altres dos detinguts van quedar amb els inversors en un hotel de Barcelona per canviar 120.000 euros en bitllets de 500 a canvi de 100.000 en bitllets de 50.

Un cop fet l’intercanvi, els detinguts es van dirigir a Montjuïc per repartir-se els beneficis de l’operació però quan van obrir el maletí van comprovar que només eren autèntics els bitllets superiors de cadascun dels sis feixos que els havien lliurat.

En assabentar-se de l’estafa, dos dels detinguts van agredir el tercer perquè sospitaven que era còmplice dels falsos inversors. A més, planejaven segrestar-la.

A més dels diners, els agents van intervenir una defensa extensible, dues armes blanques, una làmpada detectora de bitllets i quatre telèfons mòbils.

Els fets s’han posat en coneixement de la Unitat Central d’Estafes i Mitjans de Pagament dels Mossos d’Esquadra per si cal continuar amb la investigació.

Port de Tarragona