Guàrdia Civil i Vigilància Duanera investiguen un veí de Segur de Calafell que va rebre des dels EUA marihuana declarada com una nevera portàtil

Una investigació conjunta de la Guàrdia Civil i del Servei de Vigilància Duanera han pres declaració com investigat a un home de 28 anys, veí de Segur de Calafell (Tarragona), com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i un altre de contraban, a l’ haver-se detectat un enviament per paqueteria postal al seu nom, declarat com una nevera portàtil i en el seu interior contenia cabdells de marihuana.

La investigació va començar arran d’haver-se detectat l’entrada a Espanya, procedent de l’estat de Nebrasca (Estats Units), d’un paquet postal sospitós de contenir substàncies estupefaents, a través de l’aeroport Adolfo Suárez de Madrid, en la declaració de contingut figurava el enviament d’una nevera portàtil i el seu destinatari una persona establerta a la localitat de Segur de Calafell (Tarragona).

Un cop posat en coneixement de l’autoritat judicial i autoritzat per aquesta la lliurament vigilat de la substància estupefaent, es va crear un equip conjunt d’investigació compost per agents del Servei de Vigilància Duanera de l’Agència Estatal de l’Adimistración Tributària i per agents de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Tarragona per dur a terme el lliurament vigilada del paquet postal sospitós i la localització i identificació de les seves destinatari, comprovant en seu judicial com el contingut del mateix eren uns 120 grams de cabdells de marihuana.

Durant el matí del dia 30 de gener d’enguany, després d’establir un dispositiu policial conjunt, va ser detectada la presència a l’interior de l’oficina de correus de Calafell del destinatari de l’esmentat paquet, de manera que un cop recollit li va ser comunicada la seva investigació com autor d’un presumpte delicte contra la salut pública i de contraban, comunicant els fets al jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell.

Aquesta actuació s’emmarca en l’àmbit de la col·laboració que la Guàrdia Civil i l’Agència Tributària mantenen en matèria de control de tràfic de drogues i contraban.

Port de Tarragona