Els Mossos d’Esquadra desarticulen un grup criminal que va robar en nou domicilis de Castelldefels en dotze dies

Els quatre membres de la banda van ser detinguts quan fugien després de cometre un robatori en una casa de Castelldefels

Els Mossos van detenir el dia 6 de febrer quatre membres d’un grup criminal especialitzat a realitzar robatoris en domicilis. Els quatre homes de nacionalitat albanesa i d’edats compreses entre els 20 i els 31 anys se’ls considera autors de 9 robatoris en domicilis de Castelldefels i un a Girona.

La investigació es va iniciar a principis d’aquest any quan els Mossos van detectar un augment de robatoris en domicilis de Castelldefels seguint un mateix patró a darrera hora de la tarda. El 25 de gener, en el marc dels continus dispositius que la Policia de la Generalitat du a terme per prevenir els robatoris amb força a domicilis, els agents van detectar un vehicle que podia estar implicat en els fets detectats els darrers dies a la població. Les indagacions policials van relacionar el vehicle i els seus ocupants amb tres robatoris comesos a Castelldefels aquell mateix dia.
Els policies van identificar els quatre integrants del grup, els quals no tenien cap antecedent, i acabaven d’arribar a Catalunya. El grup en pocs dies va aconseguir fer-se amb tota la logística necessària per cometre 10 robatoris en pisos i cases en només dotze dies, nou a Castelldefels i un a Girona.

Els agents van comprovar que el grup operava des d’un pis de Santa Coloma de Gramenet i que dipositaven en una zona boscosa de Badalona els objectes que sostreien dels domicilis. Així evitaven, en cas de ser detectats, que la policia els pogués vincular amb robatoris.
El dia 6 de febrer els agents van establir un dispositiu policial que va permetre detenir els quatre integrants de l’organització quan acabaven de cometre un nou robatori en una casa de Castelldefels.

En l’escorcoll del domicili que els detinguts tenien a Santa Coloma de Gramenet els investigadors van localitzar diners en efectiu i, al igual que en el amagatall de Badalona, gran quantitat d’objectes provinents dels robatoris.
Tots aquests objectes estan essent analitzats per ser retornats als seus legítims propietaris.
Tots quatre arrestats van passar a disposició del Jutjat d’Instrucció 2 de Gavà el 8 de febrer, el jutge va decretar el seu ingrés en presó provisional.
Aquests quatre detinguts se sumen a les 65 persones arrestades des de principis d’any pels Mossos per la seva vinculació en robatoris a domicilis del Barcelonès Sud.

Port de Tarragona