Ordenen l’ingrés a la presó dels pares del nadó ingressat a l’hospital de Tarragona amb signes de maltractament

Vehicle dels Mossos als jutjats. /Mar Rovira

El jutjat d’Instrucció número 2 de Tarragona ha ordenat l’ingrés a la presó dels pares del nadó d’un mes d’edat que va ser hospitalitzat amb lesions presumptament procedents de maltractament, ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Els pares han declarat aquest matí davant la titular del jutjat, que, després de prendre’ls declaració ha acordat la presó provisional, comunicada i sense fiança per als dos.

El nen està ingressat a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona han passat a disposició del Jutjat a les nou del matí d’aquest dissabte. La parella, un noi de 21 anys i una noia de 22 anys i veïns de Montblanc, van ser detinguts aquest dijous després que es confirmés que el nen patia lesions compatibles amb maltractaments. En concret, el nadó presentava una hemorràgia cerebral i altres lesions internes que s’haurien produït anteriorment, que no eren visibles a simple vista. A la parella se li atribueixen els presumptes delictes de lesions i violència física habitual en l’àmbit de la llar.
El detingut té un antecedent similar amb un fill gran, fruit d’una relació anterior amb una altra parella. En 2017 va acudir a l’hospital amb aquest nadó i, davant les sospites de maltractament, els Mossos van obrir una investigació contra el pare. El cas, però, es va arxivar perquè no es van poder provar els fets.

A banda, la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) va assumir la tutela del nadó després d’iniciar un expedient de desemparament. El Departament d’Afers Socials es personarà com a acusació particular en la causa judicial en defensa dels drets de l’infant.

Port de Tarragona