Alliberada en tres hores una dona que va alertar que estava segrestada en un pis de Bilbao, sense saber la seva localització

La Policia Nacional han alliberat, en el termini de tres hores des que es van conèixer els fets, a una jove d’origen subsaharià retinguda a Bilbao per una organització criminal per a fins d’explotació sexual. Es va tenir coneixement dels fets a través de les relacions establertes per la Policia Nacional amb les organitzacions encarregades de l’assistència, protecció, ajuda i acolliment a persones estrangeres potencials víctimes de Trata d’Éssers Humans. La víctima va realitzar una trucada telefònica al centre d’acollida alertant que es trobava retinguda i tancada contra la seva voluntat en un immoble a Bilbao, sense especificar localització.
La investigació va començar quan agents de la Policia Nacional de Terol van tenir coneixement que un grup de dones havien abandonat un centre assistencial a aquesta localitat per dirigir-se a Bilbao. Els policies sospitaven que la jove alliberada havia decidit anar-se’n pel domini que altres dones exercien sobre ella.

Posteriorment, la noia va realitzar una trucada telefònica al centre assistencial on comunicava que es trobava retinguda i tancada contra la seva voluntat en un pis de la ciutat de Bilbao. Després ràpides gestions, els agents van aconseguir localitzar i alliberar la víctima en un immoble al barri de Les Corts de Bilbao.
En aquest mateix moment van ser arrestats els dos captors, la propietària de l’immoble d’origen subsaharià i la persona d’origen guineà que havia traslladat la víctima al domicili, constatant que les dues formaven part d’un grup criminal assentat a Bilbao dedicat al tràfic d’éssers humans.

Dones retingudes fins solucionar el deute

La xarxa actuava a nivell internacional i facilitava el trànsit d’immigrants entre Àfrica i Europa. A més, s’encarregaven de rebre, allotjar i redireccionar als migrants fins al següent punt clau a canvi d’una contraprestació econòmica, que si no era satisfeta, comportava la retenció de persones fins que era solucionada el deute.
A Espanya, l’organització contactava amb migrants subsaharians que arribaven al nostre país i que eren acollits en centres assistencials, per després desplaçar-los a altres països Europeus. En el cas que es tractés de dones joves, eren sotmeses a explotació sexual.

Port de Tarragona