La Policia Nacional desmantella a Tarragona una trama que llogava apartaments de vacances que no existien

Els interessats havien d'ingressar a uns comptes bancaris, per anticipat, una quantitat en concepte de reserva de l'apartament que en realitat no existia o no estava disponible

La Policia Nacional han desmantellat a Tarragona una trama que llogava fraudulentament, a través d’Internet, allotjaments de vacances que en realitat no es trobaven disponibles o no existien. Els apartaments eren oferts en pàgines Web especialitzades, de manera que es van presentar 52 denúncies en diferents localitats del territori nacional. Els interessats havien d’ingressar anticipadament a uns comptes bancaris una paga i senyal de l’arrendament, mètode amb el qual els detinguts haurien aconseguit estafar 7.051 euros.

L’operació policial es va iniciar quan els agents van tenir coneixement d’un seguit de denúncies tramitades en diferents localitats a nivell nacional en què s’informava de l’engany sofert en el moment de llogar habitatges vacacionals a ubicacions privilegiades de la costa tarragonina, entre d’altres. El contacte es realitzava a través d’anuncis inserits en pàgines especialitzades d’Internet, on els apartaments eren oferts, i en els quals constava un telèfon.

Els interessats havien d’ingressar, en uns comptes bancaris que se’ls facilitaven, el total de la quantitat econòmica en concepte de reserva del lloguer per les dates i durada acordades. Quan l’arrendador es presentava el dia establert a l’habitatge, es trobava amb un domicili particular habitat i que no tenia cap relació o que l’apartament no existia en realitat. Així mateix pel que fa realitzaven la transferència de la reserva, els detinguts bloquejaven el telèfon de la víctima per la qual cosa no podien posar-se en contacte amb ells.

Les dues persones han estat detingudes a Tarragona, sent de nacionalitat espanyola, com a presumptes autors de delictes d’estafa i que haurien ocasionat un perjudici econòmic de 7.051 euros. L’operació ha estat desenvolupada per agents de la UDEF dependent de la Brigada Provincial de Policia Judicial de la Comissaria Provincial de Tarragona.

Port de Tarragona