Ingressen a presó dos homes que van atracar sis establiments al districte d’Horta de Barcelona, armats amb ganivets de grans dimensions

arxiu / archivo

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes per la seva presumpta implicació amb sis robatoris amb violència i intimidació en establiments comercials del districte. Els detinguts cometien els assalts amb una arma blanca de grans dimensions per tal de sostreure els diners de les caixes enregistradores i, en alguna ocasió, havien utilitzat una arma de foc.

La investigació es va iniciar després de tenir coneixement que s’havien produït diversos robatoris amb el mateix modus operandi. Sempre actuaven els dos homes, un cometia el robatori amb intimidació i l’altre vigilava i controlava la porta d’entrada. Ho feien a última hora del dia i fins i tot alguna vegada van arribar a trucar abans per saber si tenien molta feina.

Es desplaçaven amb una motocicleta i quan marxaven amenaçaven de mort els treballadors si sortien de l’establiment quan ells fugien. Es calcula que van robar al voltant de 4.690 euros. A partir de les gestions policials, els investigadors van aconseguir identificar els autors dels fets i van dissenyar un dispositiu policial de vigilància que va permetre la seva localització i detenció. El 13 de febrer, en el moment de la detenció, un dels autors dels fets anava acompanyat de la seva parella tot i que tenia vigent una ordre de no apropament, per la qual cosa també se’l va detenir per un delicte de trencament de condemna.

Un cop detinguts, els agents van fer una entrada i escorcoll al domicili dels detinguts a l’interior del qual es van localitzar diferents peces de roba i cascs de moto que eren compatibles amb la descripció que van donar les víctimes i amb la que es va poder veure que portava un dels atracadors a través de les càmeres de seguretat d’un dels establiments afectats. Un dels lladres portava la mateixa roba que en algun dels atracaments. Així mateix, els investigadors van trobar un casc de color gris i una gorra de beisbol de color gris, i les claus d’una motocicleta que constava com a sostreta i que utilitzaven per fugir després de cometre els robatoris. Els detinguts van ingressar a presó després de declarar davant el jutge.

Port de Tarragona