Els Mossos d’Esquadra detenen cinc homes per dinou robatoris amb força a domicilis de segona residència de Salou

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria del Tarragonès juntament amb el Grup de Delinqüència Urbana de Salou van detenir el passat dimecres cinc homes, d’edats compreses entre els 30 i els 42 anys, de nacionalitats senegalesa, italiana, pakistanesa i marroquina, tots veïns de Salou o amb domicili desconegut, com a presumptes autors de 19 robatoris amb força.

Els mossos van iniciar una investigació policial després de detectar un seguit de robatoris en segones residències situades en l’entorn del carrer de Carles Buïgas de Salou que es van perpetrar al finalitzar el període estival. Una de les coincidències era que els objectius eren pisos d’edificis on la majoria dels immobles estan deshabitats durant l’hivern.

Els investigadors van comprovar que en tots els fets, el modus operandi es repetia. Un o dos dels individus escalaven per la façana o saltaven la tanca perimetral per accedir a l’interior de l’immoble i, un cop a dins, forçaven la porta o finestra corredissa. De l’interior del pis, els lladres s’enduien principalment el televisor.

Durant la fase d’investigació, els agents van portar a terme diverses vigilàncies que, juntament amb altres gestions d’investigació, van permetre identificar els integrants d’aquest grup. Es tractava de cinc persones que utilitzaven pisos ocupats com a base per cometre altres robatoris. A més, es canviaven sovint de roba durant els dies del robatori per intentar no ser descoberts per la policia.

Un dels incident més destacat relacionat amb aquest grup es va produir el passat 14 de febrer quan la propietària d’un apartament es va trobar dos homes al seu interior. Ràpidament va trucar la policia que, en arribar al lloc, van poder localitzar els dos individus quan ja marxaven carregats amb bosses. La patrulla, davant dels indicis recollits va identificar els dos homes i va obrir diligències ja que el pis on van ser sorpresos l’estarien ocupant com a residència.

Finalment, els mossos van muntar un dispositiu policial el passat dimecres 20 de febrer que va permetre detenir els cinc homes investigats. A més, el mateix dia es va fer una entrada i escorcoll en un domicili situat al carrer de Carles Buïgas i es van recuperar part dels televisors sostrets.

Els detinguts, que acumulen 22, 12, 6 i 3 antecedents policials, van passar a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Tarragona el passat divendres i van quedar en llibertat amb càrrecs.

Port de Tarragona