Els Mossos d’Esquadra detenen dos dels atracadors d’una oficina de Caixabank en Mont-roig del Camp el passat mes de novembre

Els Mossos d’Esquadra han detingut els membres d’un grup criminal que va atracar una entitat bancària el mes novembre a Mont-roig del Camp. Els investigadors han detingut dos homes de 37 i 56 anys, de nacionalitats espanyola i italiana i veïns de Cambrils, com a presumptes autors dels delictes de robatori amb violència, pertinença a grup criminal i robatori i ús de vehicle.

Els fets es remunten al 9 de novembre, aproximadament a les 13.25 hores quatre individus van entrar en una entitat bancària amb la cara tapada i, a simple vista, sense armes. Els atracadors van intimidar els treballadors i clients que hi havia en aquell moment i van demanar a crits els diners. Un dels atracadors es va dirigir a un dels treballadors i el va agredir a cops de puny per tal que aquest li entregués els diners. Ara bé, els atracadors només van aconseguir endur-se 145 euros. Tot seguit, els lladres van fugir del lloc en un vehicle.

Arran d’aquest atracament, els mossos van iniciar una investigació que va permetre localitzar el vehicle utilitzat pels lladres. Es tractava d’un turisme que el grup havia sostret feia dos dies a Tarragona. Tot i això, els mossos van poder relacionar-lo amb un altre vehicle i amb un dels presumptes autors del robatori. A partir d’aquesta identificació, diverses gestions d’investigació van permetre als mossos identificar tres dels quatre presumptes autors. Gràcies a això, el 16 de gener es va detenir a Cambrils el membre del grup que va agredir el treballador del banc durant l’atracament.

Connexions amb el tràfic de drogues

Els mossos van fer una entrada i escorcoll al domicili d’aquest primer detingut a Cambrils. Els investigadors van localitzar 400 plantes de marihuana. També van comprovar que l’home havia punxat la llum del pis que estava ocupant. Per aquest motiu, els agents li van obrir diligències per un delicte de tràfic de drogues i un delicte de defraudació del fluid elèctric. El detingut va passar a disposició judicial i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

Després de la primera detenció, els investigadors van continuar les diligències policials per localitzar i detenir la resta d’implicats en l’atracament. Aquest dijous al matí, els policies van poder localitzar i detenir a Cambrils un segon investigat. Es tractava de l’home de nacionalitat italiana que hauria participat activament en l’atracament. A més, també es va poder localitzar un tercer integrant del grup que, un cop va declarar a dependències policials, va quedar denunciat per la seva presumpta participació en el robatori amb violència. Pel que fa al segon detingut, aquest va passar divendres a disposició judicial a Reus i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

 

Els Mossos busquen a quatre atracadors que van entrar en una sucursal de Caixabank de Mont-roig del Camp

Port de Tarragona