Mor l’advocat José Pedro Pérez-Llorca, un dels pares de la Constitució

ACN Madrid .- El pare de la Constitució José Pedro Pérez-Llorca ha mort aquest dimecres a Madrid fruit d’una malaltia pulmonar a l’edat de 78 anys, segons ha informat el seu bufet d’advocats. Pérez-Llorca (Cádiz, 1940) va ser diputat a la legislatura constituent i la primera legislatura i va ocupar els càrrecs de ministre de la Presidència, de l’Administració Territorial i d’Exteriors als governs de la UCD. La presidenta del Congrés, Ana Pastor, ha tramès el condol a la família i ha avançat que la cambra li farà un homenatge els pròxims dies.
Després d’ingressar a la carrera diplomàtica i accedir com a lletrat al Congrés, Pérez-Llorca es va integrar a la Unió de Centre Democràtic d’Adolfo Suárez i va ocupar carteres ministerials entre 1980 i 1982, també sota el mandat de Leopoldo Calvo-Sotelo. La seva carrera política es va acabar amb la victòria del PSOE a les eleccions del 1982 i la caiguda d’UCD. Després va exercit com a advocat, soci de companyies com Kuwait Petroleum, Iberia o Loewe, i professor de la Complutense. L’octubre del 2012 va ser elegit president del Patronat del Museu del Prado.

Durant la seva última compareixença al Congrés dels Diputats al 2018 (davant la comissió sobre el model autonòmic) es va mostrar contrari a la reforma de la Constitució en un moment de crispació com l’actual i va afirmat que el ‘gran error” de la Carta Magna va ser deixar l’ensenyament a les comunitats autònomes.

Port de Tarragona