Uns 25 encaputxats assalten un centre de menors estrangers no acompanyats a Castelldefels

Els atacants intenten agredir educadors i menors i fan destrosses a l'edifici

ACN Barcelona.-Un grup d’unes 25 persones encaputxades va assaltar el dissabte al vespre un centre de menors estrangers no acompanyats —els anomenats MENAs— de Castelldefels (Baix Llobregat). Els fets van passar cap a les 21.30 hores, quan els atacants van entrar a l’edifici fent nombroses destrosses i van intentar agredir educadors i menors. L’equip de professionals va aconseguir protegir els infants, però un d’ells va haver de ser traslladat a l’hospital de Viladecans. A més, dos educadors van ser atesos per contusions. El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha expressat la seva condemna als fets i ha afirmat que les actituds violentes «no tenen cabuda a la nostra societat».

El Homrani ha apuntat que aquest tipus d’atacs són «detestables per violents, intolerables per injustos i del tot contraris al sentir majoritari de la societat catalana». Així mateix, el conseller ha refermat el compromís del Govern de «fer front a qualsevol actitud violenta cap al col·lectiu que sigui i vingui de qui vingui».

A banda, El Homrani ha explicat que el Govern es presentarà com a acusació particular contra els agressors i posarà una denúncia a la Fiscalia de delictes d’odi.

L’edifici assaltat és el centre Bassam, que compta amb 35 places per a menors tutelats i està situat a l’equipament municipal de Cal Ganxo de Castelldefels.

Port de Tarragona